Fiecare rezident in Mallorca stie faptul ca in perioada primaverii (februarie – mai) sa conduci pe drumurile din Mallorca e un adevarat chin datorita biciclistilor.

Astfel datorita numarului mare de rute cicloturistice in timpul primaverii in Mallorca sunt pe sosele si 250.000 de ciclisti in acelasi timp, motiv pentru care mai ales pe drumurile de rang inferior sau pe drumurile marcate drept rute cicliste circulatia se desfasoara greoi si este nevoie de foarte multa atentie din partea soferilor.

Incepand cu jumatatea lunii aprilie incet incet dispar din peisaj ciclistii, iar circulatia incepe sa revina la normal.

In aceeasi perioada apa marii incepe sa se incalzeasca incet si plajele devin din nou atractive atat pentru turisti cat si pentru localnici.

De obicei tot in aceasta perioada, in apele ce scalda coastele Baleare apar si meduzele, considerate de multi o plaga a ecosistemului marin.

Cel mai comun tip de meduze intalnite in apele arhipelagului Balear sunt cele din poza de mai jos (dar exista multe alte specii asemanatoare) si sesizarea uneia in apa inseamna prezenta unui numar mult mai mare:

GOPR0062

 

Desi toxina acestor meduze nu e fatala decat in anumite cazuri e bine sa evitati contactul cu aceste meduze fiindca pot produce niste rani destul de urate (o spun din proprie experienta) si destul de dureroase, iar vindecarea lor poate dura si doua saptamani.

Daca observati o astfel de meduza plutind in apa e mai bine sa evitati intrarea in mare, iar daca pe plaja respectiva exista un salvamar puteti notifica salvamarul pentru ca acesta sa notifice la randul sau autoritatile responsabile.