Am citit mai devreme o stire in care se relateaza faptul ca un individ a furat din Cuenca 6 tone de usturoi valorat la 12000 de euro si a incercat sa-l transporte in Romania convingand cei 51 de pasageri ai unui autocar sa-si asume fiecare cate un sac pentru a-l ajuta sa treaca granita.

Acuma faptul ca noi romanii facem contrabanda cu orice rahat e deja stiut si n-am sa mai insist asupra produsului pe care individul asta a incercat sa-l “importeze” ilegal, insa am sa insist pe ideea naivitatii celorlalti, sau poate a lacomiei lor.

Stiu de ani buni ca asta cu impartitul in randul pasagerilor unui autobuz se practica de ani buni mai ales in ceea ce priveste contrabanda cu tigari si lucrul asta ma face sa ma intreb oare chiar atat de prosti sa fie unii oameni incat sa accepte sa fie complici la infractiunea altora pe bani putini sau chiar deloc?

Nu stiu cu ce i-a convins respectivul pe fraieri ca sa-si asume sacii cu usturoi furat, stiu doar ca i-a convins la fel cum sunt convinsi multi altii zilnic sa-si asume tigari si alcool, insa ma gandesc la faptul ca suma de bani primita in schimb trebuie sa fie infinit mai mica decat o eventuala sanctiune contraventionala sau penala.

Cei 51 au cazut victime propriei lor prostii si naivitati si nu merita nici pe departe mila sau compasiune, insa cazul asta ar trebui sa serveasca drept exemplu si invatatura de minte pentru cei care sunt abordati de astfel de indivizi si carora li se propun astfel de “afaceri”.

In loc sa le deveniti complici ar trebui de fapt sa-i denuntati ca sa nu mai aveti ulterior motive sa va plangeti de cat de rau suntem vazuti noi romanii pe aici prin strainatate. Uite de asta suntem vazuti rau pentru ca dintr-un autobuz intreg niciunul n-a ciripit ci toti au pastrat omerta si au devenit complici sugerandu-le tuturor ca suntem cu totii o apa si-un pamant.

Pe Meneame s-au gasit deja scuze ironice invocand vampirii din Transilvania si capacitatea de convingere a individului respectiv care ar trebui de fapt angajat intr-o banca…

1692351