Pe grupurile de Facebook ale romanilor din diaspora si pe profilele unor binevoitori afiliati unor partide politice cu viziune si atitudini neo-comuniste au inceput sa apara postari precum cea de mai jos, postari preluate de pe un site ce e facut in graba si e incomplet:

14721727_1104080212994323_737111620186418303_n

Siteul respectiv, denumit “stiri din strainatate” baga de pe la jumatatea lui August stiri false pe Facebook, stiri de altfel menite de a manipula si dezinforma opinia publica pentru a influenta rezultatul alegerilor din diaspora:

Am investigat putin siteul cu pricina si am aflat ca e detinut de un oarecare George Stavarache din comuna Ianca judetul Braila ce mai detine un site de stiri false denumit “stiri online 24”. Conform informatilor din whois adresa de email a individului e stavarache.george95@gmail.com, de unde deduc faptul ca e nascut in 1995, iar numarul lui de telefon, in caz ca vrea cineva sa-i transmita numai de bine e 0742461667.

Siteul in cauza e gazduit de LEX Media Concepts SRL, o firma de apartament cu un singur angajat ce nu pare c-a avut vreodata profit, dar care nu pare sa aiba nicio legatura directa cu individul ce detine siteurile respective in afara faptului ca-l gazduieste.

Putin mai multa investigatie mi-a dovedit faptul ca George Stavarache e un tepar dovedit dupa ce a tepuit pe cativa de sume mizere via Paypal. (mai multe detalii aici)

Desigur, daca cei din servicile secrete si militia romana ar avea cel mai mic interes de a-i identifica pe cei care propaga stiri manipulatoare si false si a-i deferi justitie nu le-ar lua mai mult de 30 de minute (mi-a luat mie 15 minute) sa afle cine se afla in spatele unui site. Numai ca atunci cand politicienii corupti striga in surdina “politia e cu noi” la fiecare alegeri unde manipularea si dezinformarea sunt litera de lege e normal ca politia sa priveasca pasiva de pe margine in timp ce sparge un pumn de seminte.