Unul dintre avantajele pe care le ai atunci cand te muti intr-o tara straina e ca poti sa compari experientele in noua tara cu cele din tara de origine. Si odata ce incepi sa faci prima comparatie o sa tot compari la nesfarsit si o sa-ti dai cu parerea in ceea ce priveste discrepantele majore dintre cele doua tari desi poate la un momentdat au avut aceleasi sanse de dezvoltare.

De asemenea o vasta experienta in mediul online te ajuta mult sa-ti alegi cu grija sursele de informare si astfel poti sa cerni informatia cu acuratete. Daca mai punem la socoteala faptul ca stiind la nivel mediu cel putin doua limbi straine iti permite sa citesti si sa intelegi informatii venite din alte tari atunci putem considera faptul ca nivelul de informare e net superior.

Desigur o informare corecta poate sa deschida orizonturi pe cand o informare incorecta le poate restrange.

Ei si daca indeplinesti toate variabilele enumerate mai sus intr-un fel sau altul si te-ai informat despre felul in care s-a abordat rezultatul alegerilor locale in Romania, rezultatul referendumului privind Brexit si rezultatul alegerilor parlamentare din Spania (trei scrutinuri desfasurate intr-un interval de 3 saptamani) atunci intelegi ca mentalitatea de rahat e aceeasi peste tot.

Oricat ar incerca romanul sa spuna ca rahatul romanesc e mai motat realitatea il contrazice pentru ca atat rahatul englezesc cat si cel spaniol e la fel de consistent si urat mirositor.

Si in Spania, la fel ca si in Anglia sau Romania daca nu a iesit rezultatul pe care-l asteptau imediat s-au trezit unii sa dea vina pe batranii senili care voteaza impotriva tinerilor sau sa sugereze ca intr-un fel sau altul s-a viciat suficient de mult rezultatul incat sa faca diferenta la nivel national.

De fapt pentru cei care-si dau cu parerea despre politica, dar sunt suficient de prost educati incat sa inteleaga corectitudinea politica e imposibil de luat in calcul motivele pentru care vecinul de peste drum ar alege sa voteze altfel decat ei.

Iar despre batranii senili care distrug viitorul tinerilor prin votul lor nu pot spune decat ca peste tot in lumea asta acolo unde exista un minim de educatie si responsabilitate se pleaca din start de la premisa ca intelepciunea vine odata cu varsta. De fapt spaniolii au o zicala care spune ca diavolul stie mai multe de batran ce e nu pentru ca e diavol (más sabe el diablo por viejo que por diablo).

A pile of round smooth zen like stones stacked in the sand at the beach with a mirror reflection from a pool of water.